Proven Workspace over flexwerken in het FD

Tom Verhoeve is geïnterviewd door het Financieel Dagblad over het onderwerp flexwerken. Het interview is gepubliceerd op 13 december 2010;

‘In haar tienjarig bestaan had Proven Partners nooit een fysiek kantoor. De onderneming die het nieuwe werken invoert bij bedrijven huurde een virtueel kantoor bij Regus. Vorig jaar werd ook het virtuele kantoor afgestoten. ‘We hebben er in negen jaar tijd drie keer een vergaderruimte gehuurd. Dat we geen kantoor hebben gebruiken we nu als usp (unique selling point, red.)’, aldus Tom Verhoeve (31) van Proven Partners. De post gaat via een postbus, telefonie via internetbellen. Verhoeve vindt het steeds gemakkelijker worden om te flexwerken. Hij zit veel bij de klant en in wegrestaurants. ‘Van der Valk heeft de beste koffie.’ Iedere eerste vrijdag van de maand komen alle werknemers bij elkaar. Daar praten ze over de laatste ontwikkelingen, het middagprogramma staat in het teken van teambuilding. Iedere week werkt Verhoeven met minimaal drie collega’s samen op een van de projecten. Verder gaat al het contact via telefoon, Skype, e-mail en berichtendienst Yammer – ‘Dat is onze vervanging van het  koffiezetapparaat.’ Hoewel het makkelijker is om te flexwerken vindt Verhoeve het aanbod te versnipperd. Hij droomt van een stichting die digitale nomaden één abonnement voor alle flexplekken in Nederland aanbiedt.’


Give a reaction