Masterclass Social Media

In de masterclass social media leer je als ervaren gebruiker hoe je social media effectiever kunt inzetten. Meet je eigen effectiviteit, creëer filters op informatie en leer hoe je conversaties overzichtelijk kunt weergeven. In twee dagdelen gaan we de diepte in en leren we je de beste tips en trucs.

Doelgroep

Deze cursus richt zich primair op medewerkers die al gebruik maken van social media. Je wilt social media effectiever inzetten om beter samen te werken met partners, collega’s en andere mensen uit je netwerk en informatie tot je te laten komen. Per cursus kunnen maximaal 10 mensen meedoen om zo de persoonlijke begeleiding te garanderen.

Resultaat / doelen

In deze cursus leer je:

 • sociale media te koppelen aan je dagelijkse werkzaamheden » van nice to have naar need to have;
 • beter omgaan met grote(re) hoeveelheden informatie » filters in stelling;
 • vaardigheden om met (vrij) beschikbare tools om te gaan » digitaliteit;
 • tijdig signaleren van zaken die jouw werkveld raken » signaal op afroep;
 • beter benutten van je (onaangeboorde) netwerk » netwerk in kaart.

Na afloop ben je in staat slimmer en productiever (samen) te werken met behulp van de sociale media. Ongeacht welke applicaties je gebruikt.

Duur en opbouw

Onze trainingen en workshops zijn opgezet aan de hand van de Social Technographics Ladder van het Amerikaans onderzoeksinstituut Forrester. In het model wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende type gebruik van social media. Het model biedt niet alleen handvatten om de leercurve in perspectief te plaatsen, maar ook de enorme hoeveelheid tools te classificeren. In de workshops bestijgen we stapsgewijs de ladder door samen met de cursisten veel in de praktijk te doen.

De basistraining duurt een dag en kent de volgende opbouw:

Ochtend:

 • introductie social media;
 • de kracht van profielen; de eerste drie social media komen aan de orde: LinkedIn, Google en YouTube;
 • de kracht van informatie; we gaan foto’s verzamelen (Flickr), video’s uploaden (YouTube), presentaties online zetten (Slideshare) en online bookmarken (Diigo);
 • de veelheid aan informatie; we gaan een dashboard inrichten gebaseerd op persoonlijke voorkeuren.

Middag:

 • de kracht van profilering; we gaan het Linkedin Profiel optimaliseren;
 • de kracht van relaties; we gaan relaties in kaart brengen;
 • de kracht van converseren;  Twitter, Yammer, LinkedIn updates; hier komen ze aan bod. Wat is de mores, wat is effectief gedrag?;
 • de kracht van social media; de afsluiter. Je bent begonnen, en nu? Blik op de toekomst van social media.

Investering

€ 495,- exclusief BTW per cursist. Dit is inclusief locatie- en verzorgingskosten.

Ook in-company

Voor in-company trainingen zijn specifieke invullingen bespreekbaar; voor zowel bedrijven, provincies als gemeenten. Een basistraining of verdiepingstraining behoort ook tot de mogelijkheden.

Over de docent

Mark Sleijser heeft een facilitaire achtergrond. Hij heeft veel affiniteit met ICT en gebruikt zodoende al vele jaren digitale hulpmiddelen in zijn werk. In zijn werk helpt hij mensen en organisaties om slimmer te werken in een flexibiliserende omgeving. Mark is vooral bezig met de meerwaarde van social media in een zakelijke omgeving.

Contact?

Neem voor meer informatie contact op met info@provenworkspace.nl of Mark Sleijser.

Give a reaction