Meer met minder bij MEXX

Kantoorconcept MEXX: workshop wensen inventariseren

Klantcase: Ontwikkeling scenario’s voor werkplekconcepten
Opdrachtgever: MEXX
Periode: mei 2012 – juni 2012
Omvang: ca. 12.000 m2
ca. 600 medewerkers
Rollen: Adviseur:
Het ontwikkelen van een kantoor– en werkplekomgeving die aansluit bij de nieuwe manier van werken van de medewerkers en tevens kosten bespaart.

Aanleiding / opdracht

MEXX heeft twee kantoren in Nederland, een in Amsterdam en een in Voorschoten. De vraag aan ons was of wij een analyse van de benodigde aantal vierkante meters wilden maken en een advies over hoe deze zo efficient en flexibel mogelijk ingevuld kon worden. Opdracht was om te komen tot een aantal scenario’s met de daarbij behorende financiële consequenties. Bijzonderheid: binnen drie weken moest het decision report klaar zijn.

Proces en resultaat

Door onze beproefde standaard aanpak konden we snel tot een analyse en inventarisatie komen. Onze benchmark gegevens en een enquete, ingevuld door bijna 150 MEXX medewerkers, vormden de basis voor de analyse. Hierdoor ontstond inzicht in huidige en toekomstige werkstijlen en werd duidelijk hoe er werd gescoord op de ESH-organisatievariabelen. In interactieve workshops werden vervolgens de wensen ten aanzien van de nieuwe werkomgeving verzameld.

Deze input leidde tot 6 scenario’s die allen werden doorgerekend. Daarnaast zijn enkele specifieke adviezen gegeven ten aanzien van ICT, archiefruimtes, het trainingslokaal en betere benutting van kantoorruimtes.

Meer weten over deze opdracht? Neem contact op met Dries Krens.

 

 

Give a reaction